domingo, 26 de febrero de 2012

Reformulació activitat 6.

Abans de començar la reunió, la educadora de l’aula de P2  es prepararà un guio sobre tot el que ha de parlar en la reunió amb els pares dels alumnes, per a no despistar-se de cap tema important que tractar. A més, pensarà on serà millor realitzar aquesta xerrada, que en aquest cas serà en la sala d’usos múltiples per a que càpiguen tots els pares/mares.

El guio serà el següent:

-       Presentació: El perquè de esta reunió i de que anem a xarrar.

-       Introducció: Importància de la implicació de les famílies a l’escola.

-       Objectius: Que se pretén amb aquesta reunió.

-       Solució: Possibles solucions per a que les famílies s’impliquen més en l’escola.

-       Conclusió: Importància de la participació pel be dels nens i nenes.

-       Tancament: repartició d’un full d’informació sobre el xerrat en la reunió.




 
Una vegada preparat el guió anem a redactar cada un dels punts citats anteriorment.

Una vegada estiguen tots els pares dels nens i nenes asseguts en la sala d’usos múltiples, l’educadora començarà la xerrada.

El motiu d’aquesta reunió es deu a la situació que esta vivint el centre, ja que el 50% de l'alumnat és immigrant i el percentatge d'absentisme escolar és d'un 30%. Per tant, el tema a tractar serà la importància de la implicació de les famílies  en el centre.

Les famílies s’han d’implicar en el centre per l’educació dels seus fills i filles ja que la no assistència a l’aula els pot causar en un futur problemes de aprenentatge i de relacions socials amb altres persones o amb els seus iguals. La majoria de les faltes d’assistència en l’aula corresponen a nens i nenes de famílies estrangeres com son marroquins i romanesos. Açò es pot deure a que els pares i mares d’aquests nens i nenes treballen duran tot el dia, els pares fora de casa i les mares en les tares de casa i prefereixen tenir el nen o nena en casa que en el centre. Molts d’aquest pares venen d’una cultura on no donen importància a l’educació dels més petits i porta’ls al centre infantil els resulta indiferent.

Aquests pares i mares tenen una idea equivocada ja que els nens i nenes tenen dret a rebre una educació des de ven petits i desfruitar amb els seus iguals en un lloc on puguen jugar tots junts al mateix temps que aprenen i es diverteixen.




L'objectiu principal d’aquesta xerrada és incentivar la implicació de les famílies en l’educació dels seus fills i filles i aconseguir determinats compromisos per part dels centres a favor d’un entorn de convivència i respecte que faciliti les activitats educatives.

A més, també volem aconseguir altre objectius com:

·         El seguiment de l'evolució dels nens i nenes.

·         L'acceptació dels principis educatius del centre.

·         El respecte de les conviccions ideològiques i morals de la família.

·         La comunicació entre el centre i la família.

·         La coresponsabilitat del centre i la família en el procés d'orientació.

·         Compromisos específics addicionals entre el centre i una família en concret, si es considera necessari.

Per solucionar aquest problema l’educadora intentarà convenç-se’ls de l’important que es que els seus nens i nenes acudeixen a l’aula per poder jugar i relacionar-se amb els altres nens i nenes. A part, també els explicarà que es realitzaran activitats relacionades amb les famílies per a veure si millora la participació d’aquests amb el centre d’educació infantil.

Algunes activitats que es realitzaran en el centre seran les següents:

-       Dia dels oficis: que es realitzarà un dia cada dos setmanes on els pares i mares vindran d’un en un per a explica’ls als nens i nenes el seu ofici.

-       Preparació de la festa del carnaval: els pares i mares vindran a ajudar als nens i nenes a realitzar la seua disfressa per al dia del carnaval i aquest dia les mares i pares acompanyaran als seus fills i filles en la desfilada. Finalment es prepararà un berenar on es reuniran totes les famílies.

-       Activitats de manualitats: realitzarem algunes manualitats on requerirem la participació de les famílies per a que entre els pares/mares i fills realitzen l’activitat.




                 



                                                                   
                


Per anar tancant ja la reunió, recordarem als pares l’important que es la implicació d’aquest en el centre i l’important que es dur als nens i nenes al centre per a que aprenen i es diverteixen amb els seus iguals.

Per finalitzar, repartirem un full d’informació sobre tot el xerrat en la reunió per a que no se’ls oblida res del tractat i agrairem la assistència de les famílies.




No hay comentarios:

Publicar un comentario